Рецепти
Сладолед торта со нутела крем Ана Ѓорова

Замислете го вкусот на најпосакуваниот крем и свежината на сладоледот од ванила споени во едно и уживајте со оваа лесна непечена торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(380 Милилитри)

Кондензирано млеко(100 Милилитри)

Нутела крем(180 Грама)

Рум(1 Кафена лажица)

Сладолед од ванила(350 Грама)

Бисквити(или колачиња од какао 150 грама )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути + 4 часа во замрзнувач

  1. Изматете со миксер 250 мл од слатката павлака (ладна од фрижидер) во цврст снег.
  2. Во меѓувреме во сад измешајте ги нутела кремот, румот и кондензираното млеко за да убаво се соединат.
  3. Потоа додајте ги во изматената павлака и добро измешајте со лажица.
  4. Смесата прелите ја врз хартија за печење во четвртаст сад и израмнете ја.
  5. Одозгора премачкајте го малку стопениот сладолед од ванила и ставете во замрзнувач.
  6. Колачињата од какао или обични бисквити сомелете ги и измешајте ги со 80 мл слатка павлака, па додајте ги врз сладоледот.
  7. Оставете ја тортата 4 часа во замрзнувач пред послужување.
  8. Декорирајте ја со шлаг од 50 мл матена слатка павлака и со рендано чоколадо.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: