Рецепти
Слатка пена од вишни Ана Ѓорова

Лесно освежителна овошна ужина или десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вишни(300 Грама)

Белка од јајце(3 )

Шеќер(15 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Белките матете ги со миксер, постепено додавајќи им шеќер лажичка по лажичка.
  2. Потоа, додавајте ги постепено и исчистените вишни и матете додека не добиете цврста пена.
  3. Декорирајте со ливчиња нане и неколку вишни.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: