Рецепти
Солен колач праз и сирење Ана Ѓорова

Вкусен, солен и мек колач со пријатна арома на праз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Сол(1/2 Кафена лажица)

Масло(100 Милилитри)

Јогурт(250 Милилитри)

Брашно(2 Чаши)

Прашок за печиво(1 )

Кравјо сирење(рендано, тврдо 100 грама )

Праз(2 страка )

Црни маслинки(неколку сечкани )

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Јајцата се матат со малку сол, се додава маслото, па јогурот кој претходно е на собна температура.
  2. Потоа се додава и брашното измешано со прашокот за печиво и смесата убаво се изедначува, со миксер или со рачна маталка, битно е да нема грутки.
  3. На крај додајте ги преостанатите состојки – исечканите маслинки, иситнетото сирење, исечканиот праз и биберот.
  4. Смесата ставете ја во калап за куглов намастен со масло и посипан со сусам.
  5. Се пече на 200 степени околу 30-35 минути во претходно загреана.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: