Рецепти
Солена бајадера (посно) Ана Ѓорова

Не мора да биде посно, ако посниот кашкавал го замените со обичен, а туната со шунка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Ренданиот кашкавал измешајте го со маргаринот за да добиете фина и цврста смеса. Поделете ја на три дела, така што едниот дел да биде малку помал од останатите.
  2. Во првиот дел (тој помалиот) додајте ја презлата, печениот сусам и печениот, мелен лешник или печените и лупени кикирики и сè добро промешајте.
  3. Во другиот дел додајте ја туната и чили пиперката.
  4. Во третиот дел додајте ги многу ситно сечканите кисели краставички, магдоносот, копарот и доколку сакате, уште некој сличен зачин.
  5. Во плех или на послужавник наредете ги трите смеси една врз друга, така што секоја од нив убаво ќе ја натапкате и збиете. Најдоле оди најтврдата маса (презлата, сусамот и лешникот), па потоа другите две смеси.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: