Рецепти
Солени бомбички со сусам Ана Ѓорова

Брзи печени бомбички кои се одлични за предјадење, прослави и како додаток со ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Јајце(3 )

Сол(3 и пол Кафени лажици)

Шеќер(4 Кафени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Маргарин(1 )

Кисело млеко(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Сусам(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Од брашното, 2 јајца, 2 лажички сол, шеќерот, печивото, маргаринот, киселото млеко и маслото замесете тесто.
  2. Со рацете формирајте бомбички, па извалкајте ги прво во 1 матено јајце со пола лажичка сол, а потоа во сусамот.
  3. Во подмачкан плех со масло наредете ги бомбичките и печете ги во загреана рерна на 200 степени околу 20 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: