Рецепти
Солени бомбички со сусам Ана Ѓорова

Брзи печени бомбички кои се одлични за предјадење, прослави и како додаток со ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Јајце(3 )

Сол(3 и пол Кафени лажици)

Шеќер(4 Кафени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Маргарин(1 )

Кисело млеко(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Сусам(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Од брашното, 2 јајца, 2 лажички сол, шеќерот, печивото, маргаринот, киселото млеко и маслото замесете тесто.
  2. Со рацете формирајте бомбички, па извалкајте ги прво во 1 матено јајце со пола лажичка сол, а потоа во сусамот.
  3. Во подмачкан плех со масло наредете ги бомбичките и печете ги во загреана рерна на 200 степени околу 20 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: