Рецепти
Солени тостерки Ана Ѓорова

Стар рецепт кој ќе ве потсети на детството

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Масло(50 Милилитри)

Маргарин(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

Сончоглед(25 Грама)

Семки од тиква(25 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Просејте го брашното, додајте сол, маргарин, масло, бело вино и размешајте сè убаво.
  2. Потоа додајте ги семките, сончогледот и сусамот и замесете тесто.
  3. Од тестото направете мали ролнички или топчиња, зависно каква форма сакате да добиете.
  4. Ставете ги на загреан тостер и печете ги додека не бидат готови.
  5. Кога ќе се оладат, може да ги послужите.

 

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: