Рецепти
Солени тостерки
Стар рецепт кој ќе ве потсети на детството
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(500 Грама)
Масло(50 Милилитри)
Маргарин(1 Пакување)
Сол(1 Кафена лажица)
Сусам(50 Грама)
Сончоглед(25 Грама)
Семки од тиква(25 Грама)
Бело вино(100 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Просејте го брашното, додајте сол, маргарин, масло, бело вино и размешајте сè убаво.
- Потоа додајте ги семките, сончогледот и сусамот и замесете тесто.
- Од тестото направете мали ролнички или топчиња, зависно каква форма сакате да добиете.
- Ставете ги на загреан тостер и печете ги додека не бидат готови.
- Кога ќе се оладат, може да ги послужите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во