Рецепти
Солени тостерки Ана Ѓорова

Стар рецепт кој ќе ве потсети на детството

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Масло(50 Милилитри)

Маргарин(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

Сончоглед(25 Грама)

Семки од тиква(25 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Просејте го брашното, додајте сол, маргарин, масло, бело вино и размешајте сè убаво.
  2. Потоа додајте ги семките, сончогледот и сусамот и замесете тесто.
  3. Од тестото направете мали ролнички или топчиња, зависно каква форма сакате да добиете.
  4. Ставете ги на загреан тостер и печете ги додека не бидат готови.
  5. Кога ќе се оладат, може да ги послужите.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: