Рецепти
Сос од бадеми Ана Ѓорова

Сосот оди добро со пилешко и со свинско месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(1 Чешне)

Бадеми(60 Грама)

Леб(1 Парче)

Црвен пипер(малку )

Домат(5-6 )

Масло(1/2 Чаша)

Оцет(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Во миксер изматете ги лукот, бадемите, лебот и доматите (претходно излупени од семките), заедно со црвениот пипер, маслото и оцетот.
  2. Добиениот сос декорирајте го со парчиња бадеми.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: