Рецепти
Сос од печени пиперки Ана Ѓорова

Одличен е за мезе со потпечени лепчиња, со грисини или како додаток на солени јадења и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(340 Грама)

Нискомаслена павлака(1 Чаша)

Лук(3 Чешниња)

Сув босилек(1 Супена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пиперките испечете ги на скара или во рерна додека убаво омекнат. Потоа излупете ги и исчистете ги.
  2. Пиперките заедно со останатите состојки ставете ги во блендер и изблендирајте ги додека добиете хомогена смеса.
  3. Сосот оставете го во фрижидер да отстои пред сервирање.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: