Рецепти
Сос од печени пиперки Ана Ѓорова

Одличен е за мезе со потпечени лепчиња, со грисини или како додаток на солени јадења и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(340 Грама)

Нискомаслена павлака(1 Чаша)

Лук(3 Чешниња)

Сув босилек(1 Супена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пиперките испечете ги на скара или во рерна додека убаво омекнат. Потоа излупете ги и исчистете ги.
  2. Пиперките заедно со останатите состојки ставете ги во блендер и изблендирајте ги додека добиете хомогена смеса.
  3. Сосот оставете го во фрижидер да отстои пред сервирање.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: