Рецепти
Сос од сирење со копар Ана Ѓорова

Овој сос може да го сервирате со свеж зеленчук како моркови, карфиол, краставици, целер. Исто така, сосот можете да го сервирате врз потпечени лепчиња.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(200 Грама)

Лук(4 Чешниња)

Копар(45 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Ставете ги ренданото сирење, сечканиот копар и сечканите чешниња лук во блендер и миксирајте додека добиете фина, кремаста смеса со светлозелена боја.
  2. Потоа смесата сипете ја во мал сад, поклопете ја и оставете ја во фрижидер пред послужување.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: