Рецепти
Стромболи со говедско месо
Италијански рецепт за вид пица ролат, полнет со месо, зеленчук и кашкавал. Добар апетит!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Маслиново масло(1 Супена лажица)
Кромид(1 средна главица )
Лук во прав(1 Кафена лажица)
Говедско месо(225 Грама)
Доматен сос(или сос за скара 1 лажица )
Рендан кашкавал(2 Чаши)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Најпрво загрејте ја рерната на 200°C.
- Одмрзнете го готовото тесто за пица и убаво притиснете го со прстите во тава со намастена хартија за печење.
- Во голема тава за пржење додајте го маслиновото масло и загрејте го на умерено-силен оган.
- Додајте ги исечканите пиперки, кромид и лук и пржете ги со повремено мешање додека зеленчукот омекне.
- Потоа додајте ги парчињата говедско месо (претходно испечено) и сосот од домати. Пржете уште 3 минути и мешајте додека сите состојки се соединат.
- Рспоредете ја смесата од говедско месо во центарот на тестото за пица, наросете рендан кашкавал, па спојте ги краевите од тестото.
- Печете го во веќе загреаната рерна околу 20 минути и потоа веднаш послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во