Рецепти
Стромболи со говедско месо Ана Ѓорова

Италијански рецепт за вид пица ролат, полнет со месо, зеленчук и кашкавал. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тесто за пица- готово(1 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Кромид(1 средна главица )

Жолта пиперка

Црвена пиперка

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Говедско месо(225 Грама)

Доматен сос(или сос за скара 1 лажица )

Рендан кашкавал(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Најпрво загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Одмрзнете го готовото тесто за пица и убаво притиснете го со прстите во тава со намастена хартија за печење.
  3. Во голема тава за пржење додајте го маслиновото масло и загрејте го на умерено-силен оган.
  4. Додајте ги исечканите пиперки, кромид и лук и пржете ги со повремено мешање додека зеленчукот омекне.
  5. Потоа додајте ги парчињата говедско месо (претходно испечено) и сосот од домати. Пржете уште 3 минути и мешајте додека сите состојки се соединат.
  6. Рспоредете ја смесата од говедско месо во центарот на тестото за пица, наросете рендан кашкавал, па спојте ги краевите од тестото.
  7. Печете го во веќе загреаната рерна околу 20 минути и потоа веднаш послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: