Рецепти
Студентска торта Ана Ристеска

Одлична торта за кратко уживање во турбулентните недели

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(9 )

Шеќер во прав(1/4 Килограм)

Лимон(1 )

Мелени ореви(1/4 Килограм)

Суво грозје(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Пенасто се матат 9 жолчки со шеќерот во прав. Потоа се додава изрендана кора од 1 лимон.
  2. Во пенасто изматените жолчки и шеќер се додаваат мелените ореви и сувото грозје и сè заедно убаво се мати.
  3. Калапот за торта се премачкува со путер, се посипува со брашно, се сипува смесата и се пече на мала температура.
  4. Печената торта се остава да се олади и утредента се прелива со следниов прелив: oд 9 белки се мати цврст снег и постепено се додаваат 9 лажици шеќер во прав замирисан со ванила. Со цврсто изматениот снег се филува цела торта и се посипува со суво грозје.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: