Рецепти
Студентска торта Ана Ристеска

Одлична торта за кратко уживање во турбулентните недели

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(9 )

Шеќер во прав(1/4 Килограм)

Лимон(1 )

Мелени ореви(1/4 Килограм)

Суво грозје(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Пенасто се матат 9 жолчки со шеќерот во прав. Потоа се додава изрендана кора од 1 лимон.
  2. Во пенасто изматените жолчки и шеќер се додаваат мелените ореви и сувото грозје и сè заедно убаво се мати.
  3. Калапот за торта се премачкува со путер, се посипува со брашно, се сипува смесата и се пече на мала температура.
  4. Печената торта се остава да се олади и утредента се прелива со следниов прелив: oд 9 белки се мати цврст снег и постепено се додаваат 9 лажици шеќер во прав замирисан со ванила. Со цврсто изматениот снег се филува цела торта и се посипува со суво грозје.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: