Рецепти
Суфле од кафе Ана Ѓорова

Појадок од кафе за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафе(3 Кафени лажици)

Млеко(200 Милилитри)

Путер(30 Грама)

Жолчка од јајце(2 )

Брашно(40 Грама)

Шеќер(40 Грама)

Сол

Белка од јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во врелото млеко растворете 3 лажички мелено кафе. Измешајте ги путерот и брашното, па додајте ги на млекото.
  2. Варете го кремот на умерен оган додека да се згусне, а потоа додајте ги жолчките, шеќерот и кога ќе се олади, додајте ги белките изматени со малку сол и 1 лажица шеќер.
  3. Намастете 6 огноотпорни, мали садови за суфле и посипете ги со шеќер. Наполнете ги со смесата и печете ги 15 минути на 200 степени. Сервирајте ги извадени од садовите.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: