Рецепти
Супа од јачмен, печурки и леќа Ана Ѓорова

На ист начин може да се подготви и супа од грав, кромид и целер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јачмен(1/2 Чаша)

Леќа(1/4 Чаша)

Кромид(1 Главица)

Целер(1 )

Свежи шампињони(5-7 )

Вода(5-6 Чаши)

Сол(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. На дното на тенџерето ставете го прво исечканиот кромид, јачменот, па леќата. Додајте вода и оставете ги да зовријат.
  2. Откако ќе зовријат, намалете го огнот и варете додека јачменот да омекне.
  3. Потоа додајте ги сечканите печурки и исечканиот целер и варете уште 15-20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: