Рецепти
Супа од јачмен, печурки и леќа Ана Ѓорова

На ист начин може да се подготви и супа од грав, кромид и целер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јачмен(1/2 Чаша)

Леќа(1/4 Чаша)

Кромид(1 Главица)

Целер(1 )

Свежи шампињони(5-7 )

Вода(5-6 Чаши)

Сол(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. На дното на тенџерето ставете го прво исечканиот кромид, јачменот, па леќата. Додајте вода и оставете ги да зовријат.
  2. Откако ќе зовријат, намалете го огнот и варете додека јачменот да омекне.
  3. Потоа додајте ги сечканите печурки и исечканиот целер и варете уште 15-20 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: