Рецепти
Супа од јачмен, печурки и леќа Ана Ѓорова

На ист начин може да се подготви и супа од грав, кромид и целер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јачмен(1/2 Чаша)

Леќа(1/4 Чаша)

Кромид(1 Главица)

Целер(1 )

Свежи шампињони(5-7 )

Вода(5-6 Чаши)

Сол(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. На дното на тенџерето ставете го прво исечканиот кромид, јачменот, па леќата. Додајте вода и оставете ги да зовријат.
  2. Откако ќе зовријат, намалете го огнот и варете додека јачменот да омекне.
  3. Потоа додајте ги сечканите печурки и исечканиот целер и варете уште 15-20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: