Рецепти
Супа со јајца и кашкавал
Вкусна супа со разновидност на вкусови кои совршено се вклопуваат
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 )
Кашкавал(150 Грама)
Бистра зеленчукова супа(1.5 Литри)
Гриз(4 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Во супата што врие, со постојано мешање, додавајте го полека гризот и варете го неколку минути.
- Во посебен сад изматете јајца и додајте рендан кашквал.
- Во изматените јајца постепено додајте ја супата и постојано мешајте. На крајот додајте свеж исечкан магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во