Рецепти
Потаж Жилиен
Зеленчуково предјадење од француската кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Коренот од целер исечкајте го на покрупни парчиња, 2 компири и 2 моркови излупете ги и исечете ги исто така на крупни парчиња, а карфиолот на ситно.
- Зеленчукот ставете го да се вари во тенџере со 1 л посолена вода.
- Потоа иситнете го со рачен миксер или ставете го во блендер заедно со водата да се изблендира.
- Останатите компири и моркови, целерот и празот исечете ги на тенки ленти по должина и ставете ги да се варат во друго тенџере со околу 1/2 л вода.
- Супата сервирајте ја во чинија и гарнирајте ја со варениот зеленчук.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во