Рецепти
Потаж Жилиен Ана Ѓорова

Зеленчуково предјадење од француската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Морков(4 )

Праз(1 страк )

Целер(1 корен )

Карфиол

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Коренот од целер исечкајте го на покрупни парчиња, 2 компири и 2 моркови излупете ги и исечете ги исто така на крупни парчиња, а карфиолот на ситно.
  2. Зеленчукот ставете го да се вари во тенџере со 1 л посолена вода.
  3. Потоа иситнете го со рачен миксер или ставете го во блендер заедно со водата да се изблендира.
  4. Останатите компири и моркови, целерот и празот исечете ги на тенки ленти по должина и ставете ги да се варат во друго тенџере со околу 1/2 л вода.
  5. Супата сервирајте ја во чинија и гарнирајте ја со варениот зеленчук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: