Рецепти
Потаж Жилиен Ана Ѓорова

Зеленчуково предјадење од француската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Морков(4 )

Праз(1 страк )

Целер(1 корен )

Карфиол

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Коренот од целер исечкајте го на покрупни парчиња, 2 компири и 2 моркови излупете ги и исечете ги исто така на крупни парчиња, а карфиолот на ситно.
  2. Зеленчукот ставете го да се вари во тенџере со 1 л посолена вода.
  3. Потоа иситнете го со рачен миксер или ставете го во блендер заедно со водата да се изблендира.
  4. Останатите компири и моркови, целерот и празот исечете ги на тенки ленти по должина и ставете ги да се варат во друго тенџере со околу 1/2 л вода.
  5. Супата сервирајте ја во чинија и гарнирајте ја со варениот зеленчук.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: