Рецепти
Сутлијаш со шумски плодови Ана Ристеска

Добро познатиот сутлијаш на малку поинаков начин со шумски плодови кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Измијте го и избришете го лимонот. Кората исечете ја на тенки ленти. Исцедете го сокот од лимонот.
  2. Во еден сад ставете го млекото, кората од лимон, ванилиниот шеќер и оставете ги да зовријат. Отстранете ја кората од лимонот.
  3. Додајте го оризот и варете го 20 минути на тивок оган, постојано мешајќи го.
  4. Млекото треба целосно да се апсорбира. Додајте го медот, па оставете да се олади сутлијашот на собна температура, мешајќи го постојано, за да не се залепат зрната ориз едно со друго.
  5. Измијте го шумското овошје и оставете го да се засуши.
  6. Измешајте го во еден сад со сокот од лимон и оставете го да отстои неколку минути.
  7. Во сутлијашот додајте го јогуртот.
  8. Половината шумско овошје ставете го во чаши, прекријте го со сутлијашот и со остатокот од овошјето. Декорирајте со кора од лимон.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: