Рецепти
Свежи полнети пиперки Ана Ѓорова

Одлични за мезе и ордевери

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад го гмечиме сирењето, но може тоа да биде и рендано. Потоа во истиот сад ги гмечиме и зденките.
  2. Колбасите прво ги сечеме на половинки, па на четвртинки, а може и на поситни парчиња. Ги додаваме во садот со сирењето.
  3. Го додаваме и ситно исечканиот лук, посолуваме и додаваме бибер. Целата смеса ја мешаме за да се изедначи.
  4. На пиперките им ги отстрануваме рачките и семките. Ги полниме со смесата од садот. Филот треба добро да се набие за да не остане празно место во пиперката.
  5. Наполнетите пиперки ги ставаме во фрижидер за да се стегне филот во нив.
  6. Сервирање: пиперките ги сечкаме на кругови. Ги сервираме во рамен сад и по желба ги украсуваме. Може да се сервираат врз сечкани домати на кругови, маслинки или со варени јајца
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: