Рецепти
Свински ролат со зелка Ана Ѓорова

Специјалитет од свинско каре за гурманите и љубителите на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(750 Грама)

Зелка(500 Грама)

Пршута(чадена 100 грама )

Ким(1/2 Кафена лажица)

Кромид(10 мали главици )

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Путер(30 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Исчитете ја зелката, измијте ја, отстранете ѝ ги жилавите делови и исечкајте ја на делови.
  2. Растопете 10 грама путер во една тава, додајте го кимот и кога ќе почне да мириса додајте ја зелката.
  3. Пропржете ја, посолете ја, поклопете ја и пржете ја на тивок оган 10 минути.
  4. Ставете го месото меѓу две фолии и истолчете го.
  5. Посипете го со 1 лажица издробена коцка за супа, покријте го со пршутата и со оладената зелка, па завиткајте го во ролат и заврзете го со конец.
  6. Пржете го месото на останатиот путер.
  7. Додајте го кромидот, исечкан на половина, и 2 дл супа (добиена од останатата коцка за супа) и печете го на 180 степени 1 час и 10 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: