Рецепти
Свински ролат со зелка Ана Ѓорова

Специјалитет од свинско каре за гурманите и љубителите на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(750 Грама)

Зелка(500 Грама)

Пршута(чадена 100 грама )

Ким(1/2 Кафена лажица)

Кромид(10 мали главици )

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Путер(30 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Исчитете ја зелката, измијте ја, отстранете ѝ ги жилавите делови и исечкајте ја на делови.
  2. Растопете 10 грама путер во една тава, додајте го кимот и кога ќе почне да мириса додајте ја зелката.
  3. Пропржете ја, посолете ја, поклопете ја и пржете ја на тивок оган 10 минути.
  4. Ставете го месото меѓу две фолии и истолчете го.
  5. Посипете го со 1 лажица издробена коцка за супа, покријте го со пршутата и со оладената зелка, па завиткајте го во ролат и заврзете го со конец.
  6. Пржете го месото на останатиот путер.
  7. Додајте го кромидот, исечкан на половина, и 2 дл супа (добиена од останатата коцка за супа) и печете го на 180 степени 1 час и 10 минути.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: