Рецепти
Свински ролат со зелка Ана Ѓорова

Специјалитет од свинско каре за гурманите и љубителите на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(750 Грама)

Зелка(500 Грама)

Пршута(чадена 100 грама )

Ким(1/2 Кафена лажица)

Кромид(10 мали главици )

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Путер(30 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Исчитете ја зелката, измијте ја, отстранете ѝ ги жилавите делови и исечкајте ја на делови.
  2. Растопете 10 грама путер во една тава, додајте го кимот и кога ќе почне да мириса додајте ја зелката.
  3. Пропржете ја, посолете ја, поклопете ја и пржете ја на тивок оган 10 минути.
  4. Ставете го месото меѓу две фолии и истолчете го.
  5. Посипете го со 1 лажица издробена коцка за супа, покријте го со пршутата и со оладената зелка, па завиткајте го во ролат и заврзете го со конец.
  6. Пржете го месото на останатиот путер.
  7. Додајте го кромидот, исечкан на половина, и 2 дл супа (добиена од останатата коцка за супа) и печете го на 180 степени 1 час и 10 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: