Рецепти
Свински ролат со зелка Ана Ѓорова

Специјалитет од свинско каре за гурманите и љубителите на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(750 Грама)

Зелка(500 Грама)

Пршута(чадена 100 грама )

Ким(1/2 Кафена лажица)

Кромид(10 мали главици )

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Путер(30 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Исчитете ја зелката, измијте ја, отстранете ѝ ги жилавите делови и исечкајте ја на делови.
  2. Растопете 10 грама путер во една тава, додајте го кимот и кога ќе почне да мириса додајте ја зелката.
  3. Пропржете ја, посолете ја, поклопете ја и пржете ја на тивок оган 10 минути.
  4. Ставете го месото меѓу две фолии и истолчете го.
  5. Посипете го со 1 лажица издробена коцка за супа, покријте го со пршутата и со оладената зелка, па завиткајте го во ролат и заврзете го со конец.
  6. Пржете го месото на останатиот путер.
  7. Додајте го кромидот, исечкан на половина, и 2 дл супа (добиена од останатата коцка за супа) и печете го на 180 степени 1 час и 10 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: