Рецепти
Свински шницли со павлака и печурки Ана Ристеска

Вкусен ручек кој ќе им биде омилен на сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Главицата кромид ситно ја сечкаме на листови. Шампињоните ги сечеме на листови. Лимонот ги цедиме во цедалка.
  2. Во тава на оган со растопениот маргарин ги пржиме шницлите. Посолуваме, наросуваме мелен црн пипер и ги ставаме запржените шницли на чинија.
  3. Во тавата го пржиме исечканот кромид, промешуваме и откако ќе омекне ги додаваме парчињата печурки.
  4. Во садот со киселата павлака налеваме 100 мл вода и промешуваме. Содржината во тавата ја посолуваме, наросуваме мелен црн пипер и го додаваме лимоновиот сок.
  5. Ја тргаме тавата од оган, ја додаваме размешаната павлака и промешуваме.
  6. Во огноотпорен сад ги ставаме шницлите и ги преливаме со сосот од тавата. Го затвораме садот со алуминумска фолија и го ставаме во рерна. Печеме 60 минути на 200 степени. Го вадиме садот од рерна.
  7. Свинските шницли со павлака и печурки го ставаме на чинија за сервирање.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: