Рецепти
Свински шницли со павлака и печурки Ана Ристеска

Вкусен ручек кој ќе им биде омилен на сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Главицата кромид ситно ја сечкаме на листови. Шампињоните ги сечеме на листови. Лимонот ги цедиме во цедалка.
  2. Во тава на оган со растопениот маргарин ги пржиме шницлите. Посолуваме, наросуваме мелен црн пипер и ги ставаме запржените шницли на чинија.
  3. Во тавата го пржиме исечканот кромид, промешуваме и откако ќе омекне ги додаваме парчињата печурки.
  4. Во садот со киселата павлака налеваме 100 мл вода и промешуваме. Содржината во тавата ја посолуваме, наросуваме мелен црн пипер и го додаваме лимоновиот сок.
  5. Ја тргаме тавата од оган, ја додаваме размешаната павлака и промешуваме.
  6. Во огноотпорен сад ги ставаме шницлите и ги преливаме со сосот од тавата. Го затвораме садот со алуминумска фолија и го ставаме во рерна. Печеме 60 минути на 200 степени. Го вадиме садот од рерна.
  7. Свинските шницли со павлака и печурки го ставаме на чинија за сервирање.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: