Рецепти
Свински врат со сос од печурки Ана Ѓорова

Пржено свинско месо во сочен крем сос од павлака и шампињони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(4 Парчиња)

Свинска маст(2 Супени лажици)

Свежи шампињони(500 Грама)

Масло(5 Супени лажици)

Слатка павлака(5 Децилитри)

Млеко(5 Децилитри)

Супа од печурки(1 Пакување)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шницлите месо се зачинуваат со сол и бибер, па се пржат од двете страни во подлабока тава во маст.
  2. Шампињоните се сечкаат, се пржат во тенџере на масло, се додава вегета, сол и бибер.
  3. Кога водата ќе испари, се додава мешавина од павлака за готвење и млеко, во која сте ја разматиле содржината од кесичката крем-супа од печурки, па се вари неколку минути.
  4. Месото се послужува прелиено со сосот од шампињони.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: