Рецепти
Свински врат со сос од печурки Ана Ѓорова

Пржено свинско месо во сочен крем сос од павлака и шампињони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(4 Парчиња)

Свинска маст(2 Супени лажици)

Свежи шампињони(500 Грама)

Масло(5 Супени лажици)

Слатка павлака(5 Децилитри)

Млеко(5 Децилитри)

Супа од печурки(1 Пакување)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шницлите месо се зачинуваат со сол и бибер, па се пржат од двете страни во подлабока тава во маст.
  2. Шампињоните се сечкаат, се пржат во тенџере на масло, се додава вегета, сол и бибер.
  3. Кога водата ќе испари, се додава мешавина од павлака за готвење и млеко, во која сте ја разматиле содржината од кесичката крем-супа од печурки, па се вари неколку минути.
  4. Месото се послужува прелиено со сосот од шампињони.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: