Рецепти
Свински врат со сос од печурки
Пржено свинско месо во сочен крем сос од павлака и шампињони
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински врат(4 Парчиња)
Свинска маст(2 Супени лажици)
Свежи шампињони(500 Грама)
Масло(5 Супени лажици)
Слатка павлака(5 Децилитри)
Млеко(5 Децилитри)
Супа од печурки(1 Пакување)
Вегета(1 Супена лажица)
Сол(1 Супена лажица)
Бибер(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Шницлите месо се зачинуваат со сол и бибер, па се пржат од двете страни во подлабока тава во маст.
- Шампињоните се сечкаат, се пржат во тенџере на масло, се додава вегета, сол и бибер.
- Кога водата ќе испари, се додава мешавина од павлака за готвење и млеко, во која сте ја разматиле содржината од кесичката крем-супа од печурки, па се вари неколку минути.
- Месото се послужува прелиено со сосот од шампињони.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во