Рецепти
Свински врат со сос од печурки Ана Ѓорова

Пржено свинско месо во сочен крем сос од павлака и шампињони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(4 Парчиња)

Свинска маст(2 Супени лажици)

Свежи шампињони(500 Грама)

Масло(5 Супени лажици)

Слатка павлака(5 Децилитри)

Млеко(5 Децилитри)

Супа од печурки(1 Пакување)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шницлите месо се зачинуваат со сол и бибер, па се пржат од двете страни во подлабока тава во маст.
  2. Шампињоните се сечкаат, се пржат во тенџере на масло, се додава вегета, сол и бибер.
  3. Кога водата ќе испари, се додава мешавина од павлака за готвење и млеко, во која сте ја разматиле содржината од кесичката крем-супа од печурки, па се вари неколку минути.
  4. Месото се послужува прелиено со сосот од шампињони.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: