Рецепти
Свинско филе со сливи Ана Ѓорова

Свинско филе како ролат со суви сливи, сос од павлака и гарнир од брокула

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(500 Грама)

Суви сливи(150 Грама)

Павлака(150 Милилитри)

Хопла(200 Милилитри)

Бело вино(200 Милилитри)

Ракија(50 Милилитри)

Брокула(500 Грама)

Путер(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Свинското филе засечете го по должина, чукнете го со дрвен чук, посолете го и забиберете го.
  2. Отстранете ги семките на сувите сливи, а потоа наредете ги во средина на месото. Завиткајте го месото во ролат, зацврстете го со чепкалка и повторно посолете го.
  3. Во тава на оган ставете малку масло да се загрее и потоа пржете ги свинските ролати од двете страни. Во тавата додајте ги останатите суви сливи, ракијата, белото вино, покријте со капак и оставете да се динста на умерена температура. Тргнете го месото во чинија настрана кога ќе биде готово.
  4. Во тавата каде што се пржеше месото, додајте хопла, павлака, сол, бибер и промешајте. Оставете ја тавата настрана и покријте ја со капак.
  5. Во тенџере зовријте вода и ставете ја брокулата да се обари, а потоа пржете ја во тава со путер.
  6. Месото ставете го на чинија за послужување, прелијте го со сосот од тавата, како гарнир послужете ја брокулата и уживајте.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: