Рецепти
Свинско филе со сливи Ана Ѓорова

Свинско филе како ролат со суви сливи, сос од павлака и гарнир од брокула

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(500 Грама)

Суви сливи(150 Грама)

Павлака(150 Милилитри)

Хопла(200 Милилитри)

Бело вино(200 Милилитри)

Ракија(50 Милилитри)

Брокула(500 Грама)

Путер(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Свинското филе засечете го по должина, чукнете го со дрвен чук, посолете го и забиберете го.
  2. Отстранете ги семките на сувите сливи, а потоа наредете ги во средина на месото. Завиткајте го месото во ролат, зацврстете го со чепкалка и повторно посолете го.
  3. Во тава на оган ставете малку масло да се загрее и потоа пржете ги свинските ролати од двете страни. Во тавата додајте ги останатите суви сливи, ракијата, белото вино, покријте со капак и оставете да се динста на умерена температура. Тргнете го месото во чинија настрана кога ќе биде готово.
  4. Во тавата каде што се пржеше месото, додајте хопла, павлака, сол, бибер и промешајте. Оставете ја тавата настрана и покријте ја со капак.
  5. Во тенџере зовријте вода и ставете ја брокулата да се обари, а потоа пржете ја во тава со путер.
  6. Месото ставете го на чинија за послужување, прелијте го со сосот од тавата, како гарнир послужете ја брокулата и уживајте.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: