Рецепти
Свинско каре во зелен сос
Диснтано свинско каре во бело вино со сос од зелени маслинки, магдонос и оцет
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско каре(600 Грама)
Пршута(70-80 Грама)
Бело вино(1 Децилитар)
Бистра зеленчукова супа(3 Децилитри)
Кромид(1 мала главица )
Магдонос(1 Китка)
Зелени маслинки(1 лажица исечкани )
Јаболков оцет(2 Супени лажици)
Масло(6 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
- Прекријте го карето со пршута исечена на ленти, завиткајте го со конец, па посолете го, попиперете го и пржете го на 3 лажици масло додека не зарумени.
- Полијте го месото со вино, додајте една црпалка топла супа и динстајте на тивок оган еден и пол час. Додајте уште супа ако е потребно.
- Маслинките, магдоносот и кромидот изблендирајте ги со останатото масло и со јаболковиот оцет додека не добиете хомоген сос. Може да додадете по желба и каперси.
- Сервирајте го месото со подготвениот сос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во