Рецепти
Свинско каре во зелен сос Ана Ѓорова

Диснтано свинско каре во бело вино со сос од зелени маслинки, магдонос и оцет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(600 Грама)

Пршута(70-80 Грама)

Бело вино(1 Децилитар)

Бистра зеленчукова супа(3 Децилитри)

Кромид(1 мала главица )

Магдонос(1 Китка)

Зелени маслинки(1 лажица исечкани )

Јаболков оцет(2 Супени лажици)

Масло(6 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Прекријте го карето со пршута исечена на ленти, завиткајте го со конец, па посолете го, попиперете го и пржете го на 3 лажици масло додека не зарумени.
  2. Полијте го месото со вино, додајте една црпалка топла супа и динстајте на тивок оган еден и пол час. Додајте уште супа ако е потребно.
  3. Маслинките, магдоносот и кромидот изблендирајте ги со останатото масло и со јаболковиот оцет додека не добиете хомоген сос. Може да додадете по желба и каперси.
  4. Сервирајте го месото со подготвениот сос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: