Рецепти
Свинско каре во зелен сос Ана Ѓорова

Диснтано свинско каре во бело вино со сос од зелени маслинки, магдонос и оцет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(600 Грама)

Пршута(70-80 Грама)

Бело вино(1 Децилитар)

Бистра зеленчукова супа(3 Децилитри)

Кромид(1 мала главица )

Магдонос(1 Китка)

Зелени маслинки(1 лажица исечкани )

Јаболков оцет(2 Супени лажици)

Масло(6 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Прекријте го карето со пршута исечена на ленти, завиткајте го со конец, па посолете го, попиперете го и пржете го на 3 лажици масло додека не зарумени.
  2. Полијте го месото со вино, додајте една црпалка топла супа и динстајте на тивок оган еден и пол час. Додајте уште супа ако е потребно.
  3. Маслинките, магдоносот и кромидот изблендирајте ги со останатото масло и со јаболковиот оцет додека не добиете хомоген сос. Може да додадете по желба и каперси.
  4. Сервирајте го месото со подготвениот сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: