Рецепти
Свинско на француски начин Ана Ѓорова

Печено свинско месо со сочен кремаст сос од печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(1 Килограм)

Морков(2 )

Целер(2 )

Кромид(1 Главица)

Пашканат

Ловоров лист

Оцет

Масло

Бибер(во зрно )

Лук(2 Чешниња)

Свежи шампињони(250 Грама)

Павлака(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Свинскиот врат се остава да отстои во маринада 24 часа.
  2. Маринадата се приготвува кога сите состојки се мешаат (освен лукот, павлаката и печурките).
  3. По 24 часа месото се вади и се суши со крпа.
  4. Се шпикува со лук и се пече во загреана рерна на 200°C. На секои 10-15 минути се превртува и се пече додека убаво зарумени.
  5. Во друг сад се динстаат на путер печурките и при крај им се додаваат лукот, павлаката и рузмаринот.
  6. Кога месото ќе биде готово, внимателно се дели од коската и се сече на резанки, па се прелива со сосот од печурки и павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: