Рецепти
Свинско печено со печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско месо за вистинските љубители. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1 Килограм)

Вргањ (печурка)(400 Грама)

Кромид(4 Главици)

Масло

Сенф(1 Супена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(по вкус )

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Бело вино(150 Милилитри)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот пропржете го во тавче на загреано масло.
  2. Месото исечете го на поголеми коцки и додајте го во омекнатиот кромид.
  3. Печурките исечкајте ги и додајте ги во месото и продолжете со пржењето.
  4. Додајте ги сенфот и сите зачини, белото вино и водата, па оставете го месото да се динста со повремено мешање за да не се залепи на дното од садот.
  5. Откако течноста ќе испари при крај, претурете ја содржината од тавчето во земјена тава и кратко потпечете го јадењето, колку да зарумени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: