Рецепти
Тајландска супа од кокос и пилешко месо Ана Ѓорова

Пилешка, кремаста супа со кокосово млеко и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово масло(1 Супена лажица)

Пилешки гради(450 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Кафена лажица)

Кромид(1/4 Главица)

Ѓумбир

Свеж босилек(5-10 Листови)

Коријандер(5-10 Листови)

Свежи шампињони(225 Грама)

Буковец

Пилешка супа(3 Чаши)

Лимонова трева(2 Парчиња)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Кокосово млеко(1 1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган загрејте го кокосовото масло.
  2. Додајте ги пилешките гради исечкани на коцки, згмечениот или ситно сечкан лук и сечканиот кромид. Гответе на умерена температура додека пилешкото месо биде готово.
  3. Потоа додајте лажица изрендан, свеж ѓумбир, исечкани листови босилек и коријандер, лимоновата трева, буковецот и налијте ја пилешката супа. Измешајте убаво и зовријте ја смесата.
  4. Откако ќе зоврие супата, намалете и гответе на тивок оган околу 10 минути.
  5. Отстранете ги парчињата лимонова трева од супата и додајте го сокот од исцеден лимон и кокосовото млеко. Послужете ја супата веднаш.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: