Рецепти
Тајландска супа од кокос и пилешко месо Ана Ѓорова

Пилешка, кремаста супа со кокосово млеко и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово масло(1 Супена лажица)

Пилешки гради(450 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Кафена лажица)

Кромид(1/4 Главица)

Ѓумбир

Свеж босилек(5-10 Листови)

Коријандер(5-10 Листови)

Свежи шампињони(225 Грама)

Буковец

Пилешка супа(3 Чаши)

Лимонова трева(2 Парчиња)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Кокосово млеко(1 1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган загрејте го кокосовото масло.
  2. Додајте ги пилешките гради исечкани на коцки, згмечениот или ситно сечкан лук и сечканиот кромид. Гответе на умерена температура додека пилешкото месо биде готово.
  3. Потоа додајте лажица изрендан, свеж ѓумбир, исечкани листови босилек и коријандер, лимоновата трева, буковецот и налијте ја пилешката супа. Измешајте убаво и зовријте ја смесата.
  4. Откако ќе зоврие супата, намалете и гответе на тивок оган околу 10 минути.
  5. Отстранете ги парчињата лимонова трева од супата и додајте го сокот од исцеден лимон и кокосовото млеко. Послужете ја супата веднаш.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: