Рецепти
Телешки филети во сос од коњак Ана Ѓорова

Интересен ручек од телешки филети кој се подготвува брзо и едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки котлети(4 од по 150 грама )

Путер(40 Грама)

Зелен бибер

Павлака(1 Децилитар)

Коњак

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Секое парче месо заврзете го со конец околу обемот за да ја задржи формата за време на пржењето.
  2. Загрејте го путерот во една тава, па на него пржете ги филетите 5 минути од секоја страна. Потоа извадете ги од тавата и оставете ги на топло место.
  3. Во сосот од пржењето додајте 3 лажици коњак и запалете го. Кога огнот сам ќе се изгасне, додајте го зелениот бибер и павлаката и оставете го сосот да се згусне на силен оган. Постојано мешајте.
  4. Повторно вратете ги филетите во тавата со коњакот, загрејте ги и сервирајте ги топли.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: