Рецепти
Телешки филети во сос од коњак Ана Ѓорова

Интересен ручек од телешки филети кој се подготвува брзо и едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки котлети(4 од по 150 грама )

Путер(40 Грама)

Зелен бибер

Павлака(1 Децилитар)

Коњак

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Секое парче месо заврзете го со конец околу обемот за да ја задржи формата за време на пржењето.
  2. Загрејте го путерот во една тава, па на него пржете ги филетите 5 минути од секоја страна. Потоа извадете ги од тавата и оставете ги на топло место.
  3. Во сосот од пржењето додајте 3 лажици коњак и запалете го. Кога огнот сам ќе се изгасне, додајте го зелениот бибер и павлаката и оставете го сосот да се згусне на силен оган. Постојано мешајте.
  4. Повторно вратете ги филетите во тавата со коњакот, загрејте ги и сервирајте ги топли.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: