Рецепти
Телешки филети во сос од коњак
Интересен ручек од телешки филети кој се подготвува брзо и едноставно
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Секое парче месо заврзете го со конец околу обемот за да ја задржи формата за време на пржењето.
- Загрејте го путерот во една тава, па на него пржете ги филетите 5 минути од секоја страна. Потоа извадете ги од тавата и оставете ги на топло место.
- Во сосот од пржењето додајте 3 лажици коњак и запалете го. Кога огнот сам ќе се изгасне, додајте го зелениот бибер и павлаката и оставете го сосот да се згусне на силен оган. Постојано мешајте.
- Повторно вратете ги филетите во тавата со коњакот, загрејте ги и сервирајте ги топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во