Рецепти
Телешки паркелт Ана Ристеска

Одличен ручек за со макарони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1/2 Килограм)

Свинска маст(50 Килограми)

Кромид(100 Грама)

Павлака(100 Грама)

Зелена пиперка(1 )

Сол

Бибер

Брашно

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. На врело масло се пржи кромидот, се додава пиперката и на коцки исечено месо, се посолува и сетоа тоа се динста се додека да пожолти месото.
  2. Потоа се пропржува со брашно, се додава малку вода и продолжува да се динста. Откако ќе омекне месото, се прелива со павлака и може веднаш да се служи со макарони или со друг вид на тестенини.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: