Рецепти
Телешки паркелт
Одличен ручек за со макарони
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешко месо(1/2 Килограм)
Свинска маст(50 Килограми)
Кромид(100 Грама)
Павлака(100 Грама)
Зелена пиперка(1 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- На врело масло се пржи кромидот, се додава пиперката и на коцки исечено месо, се посолува и сетоа тоа се динста се додека да пожолти месото.
- Потоа се пропржува со брашно, се додава малку вода и продолжува да се динста. Откако ќе омекне месото, се прелива со павлака и може веднаш да се служи со макарони или со друг вид на тестенини.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во