Рецепти
Телешки полпети Ана Ѓорова

Пржени полпети како одлична идеја за предјадење или главно јадење во комбинација со салата или зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко мелено месо(1/2 Килограми)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Леб(2 Парчиња)

Јајце(1 )

Црвен пипер(1/4 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Најпрвин исечкајте ги лукот и кромидот на многу ситни парчиња.
  2. Лебот натопете го во млеко и убаво исцедете го.
  3. Месото, јајцето, кромидот, лукот и лебот убаво се замесуваат и се зачинуваат со сол, бибер и црвен пипер.
  4. Од добиената смеса се прават мали топчиња, се валкаат во брашно и се пржат во врело масло од двете страни додека убаво не заруменат.

Полпетите може да ги послужите со вариво од кељ.

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: