Рецепти
Телешко филе во сос од сенф Ана Ѓорова

Брз ручек од пржено телешко месо со течен сос од сенф и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(4 парчиња филе од по 150 грама )

Путер(40 Грама)

Бренди(2 Супени лажици)

Сенф(2 Супени лажици)

Павлака(1 Децилитар)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Заврзете ги филетите со конец за да ја задржат формата за време на пржењето.
  2. Измешајте го сенфот со павлаката, малку сол и црн пипер.
  3. Во една тава загрејте го путерот и на него пржете ги телешките филети додека заруменат.
  4. Извадете ги од тавата, посолете ги и оставете ги настрана на топло место.
  5. Во тавата со сокот од пржењето додајте го брендито и запалете го.
  6. Кога огнот ќе се изгаси, додајте ја павлаката, па оставете го сосот 2 минути на оган за да се згусне.
  7. Вратете го месото во тавата, кратко време пропржете го и сервирајте го.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: