Рецепти
Телешко филе во сос од сенф
Брз ручек од пржено телешко месо со течен сос од сенф и павлака
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешко месо(4 парчиња филе од по 150 грама )
Путер(40 Грама)
Бренди(2 Супени лажици)
Сенф(2 Супени лажици)
Павлака(1 Децилитар)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Заврзете ги филетите со конец за да ја задржат формата за време на пржењето.
- Измешајте го сенфот со павлаката, малку сол и црн пипер.
- Во една тава загрејте го путерот и на него пржете ги телешките филети додека заруменат.
- Извадете ги од тавата, посолете ги и оставете ги настрана на топло место.
- Во тавата со сокот од пржењето додајте го брендито и запалете го.
- Кога огнот ќе се изгаси, додајте ја павлаката, па оставете го сосот 2 минути на оган за да се згусне.
- Вратете го месото во тавата, кратко време пропржете го и сервирајте го.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во