Рецепти
Телешко филе во сос од сенф Ана Ѓорова

Брз ручек од пржено телешко месо со течен сос од сенф и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(4 парчиња филе од по 150 грама )

Путер(40 Грама)

Бренди(2 Супени лажици)

Сенф(2 Супени лажици)

Павлака(1 Децилитар)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Заврзете ги филетите со конец за да ја задржат формата за време на пржењето.
  2. Измешајте го сенфот со павлаката, малку сол и црн пипер.
  3. Во една тава загрејте го путерот и на него пржете ги телешките филети додека заруменат.
  4. Извадете ги од тавата, посолете ги и оставете ги настрана на топло место.
  5. Во тавата со сокот од пржењето додајте го брендито и запалете го.
  6. Кога огнот ќе се изгаси, додајте ја павлаката, па оставете го сосот 2 минути на оган за да се згусне.
  7. Вратете го месото во тавата, кратко време пропржете го и сервирајте го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: