Рецепти
Тестенини на шпански начин
Тестенини со чаден колбас и кашкавал за богат ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тестенини(спирални 500 Грама)
Чаден колбас(150 Грама)
Кашкавал(150 Грама)
Путер(125 Грама)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Тестенините се варат во зовриена вода со масло и вегета, па се цедат.
- Во тава на оган се пропржуваат колбасите исечени на кругови.
- Во друга тава на оган се топи путерот и се пропржуваат варените тестенини.
- Се зачинуваат и им се додаваат пржените колбаси и сечканитот магдонос.
- Се пржи уште кратко, колку тестенините да го впијат вкусот од колбасите, па се сервира со рерндан кашкавал или пармезан.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во