Рецепти
Тестенини на шпански начин Ана Ѓорова

Тестенини со чаден колбас и кашкавал за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(спирални 500 Грама)

Чаден колбас(150 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Путер(125 Грама)

Магдонос

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тестенините се варат во зовриена вода со масло и вегета, па се цедат.
  2. Во тава на оган се пропржуваат колбасите исечени на кругови.
  3. Во друга тава на оган се топи путерот и се пропржуваат варените тестенини.
  4. Се зачинуваат и им се додаваат пржените колбаси и сечканитот магдонос.
  5. Се пржи уште кратко, колку тестенините да го впијат вкусот од колбасите, па се сервира со рерндан кашкавал или пармезан.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: