Рецепти
Тестенини на шпански начин Ана Ѓорова

Тестенини со чаден колбас и кашкавал за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(спирални 500 Грама)

Чаден колбас(150 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Путер(125 Грама)

Магдонос

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тестенините се варат во зовриена вода со масло и вегета, па се цедат.
  2. Во тава на оган се пропржуваат колбасите исечени на кругови.
  3. Во друга тава на оган се топи путерот и се пропржуваат варените тестенини.
  4. Се зачинуваат и им се додаваат пржените колбаси и сечканитот магдонос.
  5. Се пржи уште кратко, колку тестенините да го впијат вкусот од колбасите, па се сервира со рерндан кашкавал или пармезан.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: