Рецепти
Тестенини на шпански начин Ана Ѓорова

Тестенини со чаден колбас и кашкавал за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(спирални 500 Грама)

Чаден колбас(150 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Путер(125 Грама)

Магдонос

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тестенините се варат во зовриена вода со масло и вегета, па се цедат.
  2. Во тава на оган се пропржуваат колбасите исечени на кругови.
  3. Во друга тава на оган се топи путерот и се пропржуваат варените тестенини.
  4. Се зачинуваат и им се додаваат пржените колбаси и сечканитот магдонос.
  5. Се пржи уште кратко, колку тестенините да го впијат вкусот од колбасите, па се сервира со рерндан кашкавал или пармезан.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: