Рецепти
Тестенини со брокула и фета Ана Ѓорова

Одлична идеја за вкусни тестенини во сос од брокула и фета сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(1 Пакување)

Брокула(1 Китка)

Кромид(1/2 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Лимон(1 )

Магдонос

Фета сирење(125 Грама)

Вода(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Брокулата раздвојте ја на цветови и кратко сварете ја во солена вода.
  2. Кромидот и лукот ситно исечкајте ги, па пропржете ги на маслиново масло, додајте ја брокулата и динстајте 10 минути.
  3. Додајте го сечканиот магдонос и продолжете со варење.
  4. На крајот сипете исцеден сок од еден лимон и варете уште две минути.
  5. Брокулите ставете ги во блендер, додајте фета сирење и малку вода и направете пире.
  6. Тестенините сварете ги според упатството на пакувањето и потоа прелијте ги со сосот и посипете ги со пармезан и фета по желба.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: