Рецепти
Тестенини со маслинки Ана Ѓорова

За сите љубители на тестенините

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(500 Грама)

Црни маслинки(350 Грама)

Кромид(2 Главици)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Ловоров лист(2 Листови)

Доматно пире(500 Милилитри)

Свеж магдонос(1 Шака)

Нане лисја(2 Парчиња)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Масло(60 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА
  1. Сварете ги тестенините според упатството на пакувањето, и кога ќе бидат готови оставете ги 10 минути во истата вода да набабрат, а потоа исцедете ги.
  2. Во тава на загреано масло се пржи сечканиот кромид и се додава лукот.
  3. Кога е убаво испржен, се додаваат сечканите маслинки и пак на умерен оган се пропржува.
  4. Се додаваат доматното пире, магдоносот, нането, црниот пипер, ловоровите ливчиња и сè убаво се запржува.
  5. На крајот се додава шеќерот, се промешува и се трга од оган.
  6. На исцедените макарони полеваме од сосот и послужуваме, а може над нив да се изренда и сирење.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: