Рецепти
Тестенини со печурки и лук Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет од тестенини со вкусен сос од малку состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(500 Грама)

Свежи шампињони(или друг вид печурки 600 грама )

Павлака(1 Чаша)

Лук(5-6 Чешниња)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тестенините се варат во солена вода, потоа се цедат и се оставаат настрана.
  2. Печурките се чистат и сечкаат, а лукчето се лупи и ситно се сечка.
  3. Лукот се пржи во врело масло во тенџере, се додаваат печурките и се пржат додека овенат.
  4. Потоа се додаваат зачините и павлаката и се готви уште 15 минути.
  5. Во тенџерето се мешаат сварените тестенини и се сервира топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: