Рецепти
Тестенини со печурки и лук Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет од тестенини со вкусен сос од малку состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(500 Грама)

Свежи шампињони(или друг вид печурки 600 грама )

Павлака(1 Чаша)

Лук(5-6 Чешниња)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тестенините се варат во солена вода, потоа се цедат и се оставаат настрана.
  2. Печурките се чистат и сечкаат, а лукчето се лупи и ситно се сечка.
  3. Лукот се пржи во врело масло во тенџере, се додаваат печурките и се пржат додека овенат.
  4. Потоа се додаваат зачините и павлаката и се готви уште 15 минути.
  5. Во тенџерето се мешаат сварените тестенини и се сервира топло.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: