Рецепти
Тестенини со печурки и лук
Вкусен специјалитет од тестенини со вкусен сос од малку состојки
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тестенини(500 Грама)
Свежи шампињони(или друг вид печурки 600 грама )
Павлака(1 Чаша)
Лук(5-6 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Тестенините се варат во солена вода, потоа се цедат и се оставаат настрана.
- Печурките се чистат и сечкаат, а лукчето се лупи и ситно се сечка.
- Лукот се пржи во врело масло во тенџере, се додаваат печурките и се пржат додека овенат.
- Потоа се додаваат зачините и павлаката и се готви уште 15 минути.
- Во тенџерето се мешаат сварените тестенини и се сервира топло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во