Рецепти
Тесто без јајца Ана Ѓорова

Супер алтернатива за сите што не сакаат или не можат да консумираат јајца, а тестото може да го користите и за солени рецепти и за благи пити и десерти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во сад со миксер изматете ги омекнатиот путер со шеќерот во прав, екстрактот од ванила и малку рендана кора од лимон.
  2. Додајте ја водата и продолжете да матите, па потоа измешајте ги брашното и прашокот за печиво.
  3. Замесете меко тесто и обликувајте го во топка, па обвиткајте го со проѕирна хартија.
  4. Оставете го 30 минути во фрижидер пред употреба.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: