Рецепти
Тесто без јајца
Супер алтернатива за сите што не сакаат или не можат да консумираат јајца, а тестото може да го користите и за солени рецепти и за благи пити и десерти
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(250 Грама)
Путер(100 Грама)
Шеќер во прав(100 Грама)
Вода(70 Милилитри)
Прашок за печиво(1/2 Пакување)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во сад со миксер изматете ги омекнатиот путер со шеќерот во прав, екстрактот од ванила и малку рендана кора од лимон.
- Додајте ја водата и продолжете да матите, па потоа измешајте ги брашното и прашокот за печиво.
- Замесете меко тесто и обликувајте го во топка, па обвиткајте го со проѕирна хартија.
- Оставете го 30 минути во фрижидер пред употреба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во