Рецепти
Тиквички со павлака и лук Ана Ѓорова

Одлична и свежа вечера, предјадење или гарнир со ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичката измијте ја, излупете ја и исечете ја на не многу тенки кругови. Посолете ги и оставете ги да отстојат 5-10 минути да впијат од солта.
  2. Во сад изматете ги јајцата со виљушка и загрејте масло во тава на рингла.
  3. Тиквичките валкајте ги прво во јајцата, па во брашното и пржете ги од двете страни додека добијат убава боја.
  4. Пржените тиквички вадете ги врз салфетка за да се исцедат од вишокот маснотии.
  5. Потоа во чинија ставете ред пржени тиквички, ред павлака (може и кисело млеко), зачинете со лук во прав и бибер, па издробете ред сирење.
  6. Повторете ја постапката со сите состојки и завршете со ред павлака.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: