Рецепти
Тиквички со павлака и лук Ана Ѓорова

Одлична и свежа вечера, предјадење или гарнир со ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичката измијте ја, излупете ја и исечете ја на не многу тенки кругови. Посолете ги и оставете ги да отстојат 5-10 минути да впијат од солта.
  2. Во сад изматете ги јајцата со виљушка и загрејте масло во тава на рингла.
  3. Тиквичките валкајте ги прво во јајцата, па во брашното и пржете ги од двете страни додека добијат убава боја.
  4. Пржените тиквички вадете ги врз салфетка за да се исцедат од вишокот маснотии.
  5. Потоа во чинија ставете ред пржени тиквички, ред павлака (може и кисело млеко), зачинете со лук во прав и бибер, па издробете ред сирење.
  6. Повторете ја постапката со сите состојки и завршете со ред павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: