Рецепти
Тиквички со павлака и лук
Одлична и свежа вечера, предјадење или гарнир со ручекот
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Тиквичката измијте ја, излупете ја и исечете ја на не многу тенки кругови. Посолете ги и оставете ги да отстојат 5-10 минути да впијат од солта.
- Во сад изматете ги јајцата со виљушка и загрејте масло во тава на рингла.
- Тиквичките валкајте ги прво во јајцата, па во брашното и пржете ги од двете страни додека добијат убава боја.
- Пржените тиквички вадете ги врз салфетка за да се исцедат од вишокот маснотии.
- Потоа во чинија ставете ред пржени тиквички, ред павлака (може и кисело млеко), зачинете со лук во прав и бибер, па издробете ред сирење.
- Повторете ја постапката со сите состојки и завршете со ред павлака.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во