Рецепти
Тирамису со рум Ана Ѓорова

Непечен италијански десерт од кафе и рум

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Маскарпоне сирење(250 Грама)

Шеќер(7-10 Супени лажици)

Пишкоти(300 Грама)

Еспресо(300-400 Милилитри)

Рум(малку )

Какао(за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Искршете ги јајцата и одвојте ги белките од жолчките, па изматете ги жолчките со 7-10 лажици какао (зависи колку благо сакате да биде), па ставете ги да се варат 10 минути на пареа додека згуснат.
  2. Во оваа смеса додајте го маскарпоне сирењето исцедено од вода и промешајте.
  3. Белките изматете ги во цврст снег и додајте ги со смесата.
  4. Сварете го кафето, па оставете го да се олади и оставете го во еден сад.
  5. Во друг сад ставете го румот. Натопувајте ги пишкотите во румот, па во кафето и редете ги во сад за тирамису, па премачкајте ги со ред крем. Продолжете по истиот распоред (ред пишкоти ред крем) додека не ги потрошите сите состојки.
  6. Посипете го тирамисуто со какао и оставете да се стегне во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: