Рецепти
Тирамису Ана Ристеска

Популарен италијански десерт со кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маскарпоне сирење(600 Грама)

Јајце(6 )

Ванила во прав(2 Пакувања)

Пишкоти(1 Пакување)

Шеќер(6 Супени лажици)

Кафе(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Се земаат 3 посебни садови, во едниот се ставаат 6 белки, во вториот 6 жолчки со 6 лажици шеќер, а во третиот маскарпоне со ванила и по желба 2 лажици ликер.
  2. Прво се матат белките, потоа жолчките па маскарпонето. Сето тоа се соединува меѓутоа се меша внимателно со голема лажица, не со миксер.
  3. Пишкотите се макнуваат во кафето па се редат на здела во која ќе се сервира. Врз нив се става пола од кремот, пак се реди пола пишкоти потопени во кафе па се додава останатиот крем.
  4. Со цедилка за чај одозгора за посипува какао или чоколадо во прав. Се остава да отстои во фрижидер најмалку 3 часа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: