Рецепти
Толчен лук со ореви Ана Ѓорова

Салата од толчен лук и ореви, која совршено оди во комбинација со кифли, пити, погачи и разни печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(5-6 Чешниња)

Сечкани ореви(1 Шака)

Масло(2-3 Супени лажици)

Оцет(по желба )

Сол(по желба )

Сечкан магдонос(по желба )

ПОДГОТОВКА

За подготвка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Лукот истолчете го убаво во дрвен сад со малку сол.
  2. Постепено додавајте ги исечканите ореви и истолчете ги заедно со лукот.
  3. Потоа постепено додавајте го и маслото и мешајте додека не добиете смеса како мајонез.
  4. Во добиената смеса додајте оцет, магдонос и сол по вкус.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: