Рецепти
Толчен лук со ореви
Салата од толчен лук и ореви, која совршено оди во комбинација со кифли, пити, погачи и разни печива
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лук(5-6 Чешниња)
Сечкани ореви(1 Шака)
Масло(2-3 Супени лажици)
Оцет(по желба )
Сол(по желба )
Сечкан магдонос(по желба )
ПОДГОТОВКА
За подготвка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути
- Лукот истолчете го убаво во дрвен сад со малку сол.
- Постепено додавајте ги исечканите ореви и истолчете ги заедно со лукот.
- Потоа постепено додавајте го и маслото и мешајте додека не добиете смеса како мајонез.
- Во добиената смеса додајте оцет, магдонос и сол по вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во