Рецепти
Толчен лук со ореви Ана Ѓорова

Салата од толчен лук и ореви, која совршено оди во комбинација со кифли, пити, погачи и разни печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(5-6 Чешниња)

Сечкани ореви(1 Шака)

Масло(2-3 Супени лажици)

Оцет(по желба )

Сол(по желба )

Сечкан магдонос(по желба )

ПОДГОТОВКА

За подготвка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Лукот истолчете го убаво во дрвен сад со малку сол.
  2. Постепено додавајте ги исечканите ореви и истолчете ги заедно со лукот.
  3. Потоа постепено додавајте го и маслото и мешајте додека не добиете смеса како мајонез.
  4. Во добиената смеса додајте оцет, магдонос и сол по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: