Рецепти
Топчиња од грашок Ана Ристеска

Вкусно вегетаријанско предјадење од грашок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(2 )

Грашок(2 Чаши)

Пченкарно брашно(2 Супени лажици)

Интегрално пченично брашно(1 Супена лажица)

Сол(по вкус )

Масло(по потреба )

Црвен пипер(по потреба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Компирот се лупи  и се сече на коцки, па се вари во грашокот во солена вода.
  2. Обарениот зеленчук се преоцедува и се пасира, му се додаваат по 1 лажица пченично и пченкарно брашно, па се посолува.
  3. Се соединува со дланките и се обликуваат топчиња со големина на орев.
  4. Топчињата се валкаат во мешавина од пченкарно брашно и сладок мелен пипер и се пржат во врело масло додека заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: